Wat kun je bij ons vinden?

Het archief is er voor iedereen. Je vindt hier namelijk de geschiedenis van onze regio en daar maken wij allemaal onderdeel van uit. Ben jij op zoek naar informatie over jouw voorouders? Wil je meer weten over de (Hanze)geschiedenis van onze regio? Zoek je krantenartikelen van de vorige eeuw? Of ben je geïnteresseerd in de achtergrond van een monumentaal pand? Hier vind je het antwoord op je vragen!

In het Streekarchivariaat beheren wij duizenden krantenartikelen, foto’s, notariële akten, boeken en andere bronnen. De collectie wordt voortdurend aangevuld. Voor informatie voor je spreekbeurt, onderzoek of familiehistorie ben je bij ons dus aan het juiste adres!

Een deel van onze collectie is online te bekijken. Natuurlijk is het ook mogelijk om in één van onze vijf vestigingen informatie te zoeken. Kijk voor adressen en openingstijden op de pagina contact. Wij kunnen je op weg helpen om een bepaald document te vinden of informatie over een bepaald thema op te zoeken. Klop ook gerust bij ons aan voor advies hoe je zelf het beste een archief op kunt zetten of wanneer je je eigen archief bij ons in beheer wil brengen. 


Hoe werkt het archief?

Wanneer je bij ons informatie wil zoeken, dan kun je via de website of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. een afspraak maken. Je bent van harte welkom om een van onze vijf vestigingen tijdens openingstijden bezoeken. 

Reglement
Eeuwenoude documenten zijn kwetsbaar. Dat betekent dat we voorzichtig met ze om moeten gaan. Om te zorgen dat de documenten intact blijven – en dus onze geschiedenis bewaard blijft – gelden er een aantal regels voor een bezoek aan het archief. Die regels vind je hier

Tarievenlijst
Voor het bezoeken van het archief hoef je geen entree te betalen. Ook wanneer je zelf onderzoek verricht in het archief, is dat gratis. Wel betaal je voor het kopiëren en scannen van materialen, net als wanneer je ons vraagt om een onderzoek voor jou uit te voeren. De tarievenlijst vind je hier

Vestigingen
Openingstijden
Veelgestelde vragen