Twee maanden geleden namen we tijdelijk afscheid van de bevolkingsregisters van de gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en de voormalig gemeente Doornspijk. 
Deze werden gedigitaliseerd door GMS in Schiedam. Ook de Harderwijker stadsrekeningen - vaak geraadpleegd voor historisch onderzoek - zijn gedigitaliseerd. Vandaag zijn alle documenten weer teruggebracht in Harderwijk. Daar blijven ze nog even, om omgepakt te worden in nieuwe zuurvrije omslagen en dozen. Zo dragen we er zorg voor dat de boeken zo lang mogelijk onder goede condities bewaard blijven. 
 
De gedigitaliseerde bestanden worden nu overgebracht naar De Ree Archiefsystemen in Groningen, waar alle bestanden gekoppeld worden aan de juiste inventarisnummers.  Wanneer dat is voltooid, zullen de scans te zien zijn op www.snwv.nl. Vanaf dat moment kun je de bevolkingsregisters en stadsrekeningen vanuit je luie stoel raadplegen! 
De fysieke stukken worden dan ook niet meer ter raadpleging aangeboden in de studiezaal. Dit heeft als reden dat fysiek raadplegen de kwaliteit van de stukken niet ten goede komt. Uiteraard worden de originele documenten wel bewaard in de verschillende depots. 
 
We houden je op de hoogte en laten het weten zodra de scans digitaal te raadplegen zijn. Houd daarvoor zeker onze website en sociale media in de gaten!