Vanwege de pensionering van één van onze medewerkers is het Streekarchivariaat Noordwest-Veluwe (SNWV) op zoek naar een


Medewerker Streekarchivariaat

28 uur per week 

 

Als Medewerker Streekarchivariaat vervul je een belangrijke rol in het waarmaken van onze ambitie om hèt collectieve geheugen van de regio Noordwest-Veluwe te worden. Je zet jouw kennis van (lokale) historie en archieven in bij de dienstverlening naar onze klanten: de bezoekers, vrijwilligers en de medewerkers van de gemeentelijke organisaties. Je bent bij vragen en verzoeken in de vestiging van het SNWV (voornamelijk Harderwijk) het eerste aanspreekpunt. 

Wat ga je doen?

 • Toegankelijk maken en beschikbaar stellen van informatie afkomstig uit een grote hoeveelheid zeer diverse gegevens- en archiefsoorten binnen onze collecties;
 • planmatig en gestructureerd beheer van grote hoeveelheden analoog en digitaal archiefmateriaal middels het archiefbeheersysteem;
 • depotbeheer volgens de richtlijnen van de Archiefregeling en overige richtlijnen vanuit de archiefsector;
 • dienstverlening: eerste aanspreekpunt voor bezoekers en vrijwilligers; tijdig afhandelen van (vaak complexe) informatieverzoeken (mondeling, per mail en anderszins), rekening houdend met de daarop van toepassing zijnde wet- en regelgeving (o.a. Archiefwet, privacy, auteursrecht)
 • signaleren en initiëren van verbeterpunten in dienstverlening;
 • materiële verzorging archieven; signaleren en administreren van te restaureren archiefstukken (preservatie) en voorbereiding digitaliserings- en ontsluitingstrajecten;
 • meewerken aan langlopende ontsluitingsprojecten.

 

Wat bieden wij? 

Op basis van de gestelde functie-eisen is het maximum salaris € 3.301, - bruto per maand (functieschaal 7) bij een voltijd dienstverband. Daarnaast ontvang je een Individueel Keuze Budget van 18,25% wat je bijvoorbeeld kunt inzetten om extra verlof van te kopen. Na een jaar bieden wij je bij voldoende functioneren een vast contract aan. 

Welke kennis, ervaring en competenties vinden wij belangrijk?

 • Mbo werk- en denkniveau, liefst onderbouwd met een opleiding tot archiefassistent of inhoudelijk vergelijkbare opleiding;
 • ervaring in het archiefwezen of de erfgoedsector;
 • representatief, flexibel en communicatief sterk;
 • een dienstverlenende en samenwerkingsgerichte instelling;
 • digitaal vaardig;
 • kennis van en belangstelling voor de regionale geschiedenis.

 

Over de organisatie  

Het Streekarchivariaat Noordwest-Veluwe (SNWV) is een Gemeenschappelijke regeling en telt vijf deelnemende gemeenten: Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet en Oldebroek. Voor deze vijf organisaties verzorgen wij het beheer en de beschikbaarstelling van hun historische archieven. Daarnaast houden wij ook toezicht op hun huidige archief- en informatiebeheer, en doen op basis van inspecties aanbevelingen voor verdere verbeteringen. Ook de ontwikkeling naar duurzaam digitaal informatiebeheer is bijvoorbeeld door de aanschaf van het e-Depot al in gang gezet.

Als Medewerker streekarchivariaat kom je in dienst bij de gemeente Elburg.

Benieuwd hoe het is om bij de gemeente Elburg te werken? Je leest er alles over op www.werkenbijelburg.nl. Op www.snwv.nl vind je meer informatie over het Streekarchivariaat.

Herken je je in het profiel en heb je interesse? 

Dus als jij het SNWV wilt helpen uitgroeien tot hèt collectieve geheugen van de regio Noordwest-Veluwe, solliciteer dan direct!

Je sollicitatie kun je tot 23 mei 2022 inzenden via deze link.

De vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid krijgt de interne kandidaat voorrang. Tot de interne kandidaten behoren de medewerkers die in dienst zijn bij de deelnemende organisaties.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Rudolf Bosch, Streekarchivaris of met Jurgen Horst, P&O adviseur via telefoonnummer 0525-688688. 

 Acquisitie stellen wij niet prijs.