In Afgestoft! willen we een bijzonder archiefstuk laten zien, dat invloed heeft gehad op de geschiedenis of op iemands persoonlijke leven in vroegere tijden. In de depots van de gemeenten die zijn aangesloten bij het Streekarchivariaat Noordwest-Veluwe vinden we veel bijzondere documenten. Stuk voor stuk zijn dat kleine parels in onze ‘schatkamer’. Omdat archief van ons én van jou is, willen we deze prachtige stukken graag met je delen! Heb je vragen of verzoekjes voor een artikel? Laat het ons weten via een reactie of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We zoeken graag het een en ander voor je uit. Uiteraard kun je altijd verder onderzoek doen in onze studiezalen. Wil je langskomen? Maak dan een reservering via www.snwv.nl.


Vandaag in Afgestoft!: Een Harderwijkse film uit 1972

In onze collectie bevinden zich ook een heel aantal films uit vroegere tijden. Een deel van die films is gedigitaliseerd. Zo ook een serie uit Harderwijk uit de jaren 1967-1980.

In 1972 werd er een film opgenomen van circa tien minuten waarin de geschiedenis van Harderwijk wordt belicht. De film wordt gepresenteerd door de heer Rietveld, oud-directeur van de gemeentewerken in Harderwijk. Rietveld was van 1955 tot 1970 directeur van de gemeentewerken en had veel oog voor de historie van Harderwijk. Hij zorgde ervoor dat er weinig werd gesloopt en veel gerestaureerd.

 In dit filmpje neemt Rietveld je mee door de binnenstad van Harderwijk. Kijk je mee naar deze tien minuten héérlijke slow-tv?