Goed nieuws: onze studiezalen zijn vanaf maandag 17 januari weer op afspraak geopend!
 
In lijn met de meest recente coronamaatregelen van de Rijksoverheid en in overleg met onze gemeenten hanteren we vanaf maandag 17 januari het onderstaande beleid. Ons beleid sluit aan bij de richtlijnen die door de Koninklijke Vereniging Archiefsector Nederland (KVAN) in overleg met het ministerie voor de archiefsector zijn vastgesteld. We zijn erg blij dat we u weer van dienst kunnen zijn bij het doen van uw onderzoek in onze archiefcollecties!


Welke voorwaarden gelden vanaf 17 januari voor een bezoek aan één van onze studiezalen?

Reserveren van uw studiezaalbezoek is verplicht, zodat we in onze studiezalen anderhalve meter afstand kunnen garanderen. Er is in onze studiezalen ruimte voor maximaal twee personen per tijdsblok van anderhalf uur. Omdat we in Harderwijk een grotere studiezaal hebben geldt daar een maximum van vier personen per tijdsblok. Reserveren kan via onze website: www.snwv.nl.
 
We vragen niet naar een coronatoegangsbewijs bij binnenkomst.
 
Wel is het verplicht om een (medisch) mondmasker te dragen in de publieke ruimtes van de gemeentehuizen, waarin onze studiezalen zijn gevestigd. Ook in onze studiezalen is een mondmasker sinds de aangescherpte coronamaatregelen verplicht tijdens het verplaatsen door de ruimte. Als u zit mag het mondkapje af, maar het wordt geadviseerd om ook dan een mondmasker te dragen.


Alle maatregelen overzichtelijk op een rijtje:

Doe zoveel mogelijk (voor)onderzoek thuis!
We willen u vragen om uw (voor)onderzoek zoveel mogelijk thuis via onze website en het internet te doen. Vindt u niet wat u zoekt? Doe een informatieverzoek via ons contactformulier! Wij trachten deze binnen 3 werkdagen te beantwoorden.

Reserveer alleen een studiezaalbezoek als dit voor uw onderzoek écht noodzakelijk is. Is dit niet het geval? Dan willen we u dringend vragen om uw bezoek later te plannen.

  

Alleen op afspraak
Vanaf maandag 17 januari zijn onze studiezalen weer (beperkt) open. U kunt een afspraak maken via ons reserveringssysteem. Om uw en onze veiligheid te kunnen waarborgen plannen we per vestiging maximaal 2 afspraken (Harderwijk 4 personen) per tijdsblok. U komt dus alleen en werkt zelfstandig. Zodoende minimaliseren we het aantal contacten. Geef via het contactformulier aan:

  • Wat de reden is voor uw verzoek en eventuele deadline;
  • Welke vestiging u wilt bezoeken;
  • Op welke datum u de studiezaal wilt bezoeken;
  • Welke toegangsnummers en inventarisnummers u wilt raadplegen;
  • Uw contactgegevens, zodat we eventueel contact met u op kunnen nemen.

    

Houd 1,5 meter afstand
Houdt u zich voor uw eigen veiligheid en die van onze medewerkers tijdens uw bezoek altijd aan de regel om 1,5 meter afstand te houden! 

 

Desinfecteer uw handen
Desinfecteer uw handen bij binnenkomst en droog ze daarna goed af voordat u archiefmateriaal aanraakt. Hiervoor zijn desinfectiemiddel en papieren doekjes beschikbaar. Desinfecteer uw handen nogmaals voordat u vertrekt. 

 

Archiefstukken raadplegen
De door u aangevraagde archiefstukken liggen voor u klaar op een uitgiftetafel. Raadpleging vindt plaats op de daarvoor aangewezen plek. Nadat u klaar bent legt u de archiefstukken zelf terug op de uitgiftetafel. Zodoende is er geen fysiek contact tussen u en onze archiefmedewerker. De contactoppervlakken in de studiezaal (bureaublad, toetsenborden, armleuningen, deurklinken etc.) worden regelmatig schoongemaakt.

 

Breng uw eigen laptop mee
Wanneer u een afspraak heeft voor een studiezaalbezoek, breng dan (indien mogelijk) uw eigen laptop of tablet mee.