Mei is de bloeimaand, augustus de oogstmaand en oktober is sinds lange tijd de Maand van de Geschiedenis. Dit is het grootste geschiedenisevent van Nederland. Veel musea, bibliotheken, boekhandels, archieven en andere culturele instellingen doen mee aan de Maand van de Geschiedenis. Zij werpen met tal van activiteiten een licht op het thema. Het thema van 2021 is: Aan het werk!

Ook het Streekarchivariaat Noordwest-Veluwe wil hieraan bijdragen en graag diverse stukken uit de collectie lichten. Hoewel er in de vijf gemeenten ontelbare bedrijven zijn (geweest) en net zoveel beroepen, willen we ons vooral richten op de archieven die het Streekarchivariaat in haar bezit heeft.

De komende maand kun je daarom elke werkdag een artikel verwachten over een archiefstuk dat een link met het thema ‘Aan het werk!’ heeft, maar ook een kijkje achter de schermen van een archiefinstelling. Wat doen de medewerkers terwijl zij aan het werk zijn? Hoe worden archiefstukken bewaard en in een goede conditie gehouden?

Heb je naar aanleiding van de publicaties vragen? Schroom niet en neem contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!